• Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm

Brak towaru
789.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Kurier pobranie inpost 0
Paczkomaty 11.99
Kurier InPost 11.99
Paczkomaty pobranie 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg

Tojiro Shirogami Nóż Miroshi Deba 21cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc. 

Dane techniczne:

Ostrze - stal rdzewna, rdzeń - Shirogami #2
Twardość - 60 HRC +/- 1
Długość całkowita - 36,5 cm
Długość ostrza - 21,0 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 5,8 mm
Waga - ok. 259 g
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Rękojeść - uchwyt z drewna magnolii zakończony pierścieniem z tworzywa

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Sklep zamknięty

Sklep został tymczasowo deaktywowany, prosimy spróbować za kilka dni.