• Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Yanagi-Sashimi 21cm

199.00
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 11.99
Paczkomaty 11.99
Kurier InPost 11.99
Kurier pobranie inpost 14.99
Paczkomaty pobranie 14.99
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 579632739

Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Yanagi-Sashimi 21 cm

Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif - czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać.Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowodujepokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 33,5 cm
Długość ostrza - 21 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 2,1 mm
Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 80 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Sklep zamknięty

Sklep został tymczasowo deaktywowany, prosimy spróbować za kilka dni.