-
Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Santoku 15cm
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność | Średnia dostępność 29 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4956617804059 |
Zamówienie telefoniczne: 579632739
Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Santoku 15 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać.Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowodujepokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.
Dane techniczne:
Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 28 cm
Długość ostrza - 15 cm
Szerokość klingi - 3,9 cm
Grubość klingi - ok. 1,8 mm
Sposób ostrzenia: szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 80 g
- Producenci