• Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż Deba 12 cm

159.00
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 11.99
Paczkomaty 11.99
Kurier InPost 11.99
Kurier pobranie inpost 14.99
Paczkomaty pobranie 14.99
Dostępność Średnia dostępność
Waga 0.15 kg

Zamówienie telefoniczne: 579632739

Satake Yoshimitsu Rdzewny Nóż kuchenny Deba 12 cm

Tradycyjny japoński nóż z grubą, zwężającą się klingą, który służy do odgławiania i filetowania ryb w taki sposób, żeby nie uszkodzić ich delikatnego mięsa. W Japonii bywa często używany do sprawiania mięsa drobiowego, ale nie jest klasycznym tasakiem i nie powinno się nim mocno uderzać. Aby przeciąć ość, wystarczy lekko nacisnąć grzbiet noża i wykonać szybkie, precyzyjne cięcie. Ostry czubek i krótkie ostrze ułatwiają kontrolę ruchów, co jest szczególnie ważne, gdy trzeba dostać się nożem do ciasnych miejsc.

Satake Yoshimitsu, to seria noży dla koneserów stali rdzewnych wiedzących jak o nie prawidłowo zadbać.Stal ta jest silnie reaktywna i pokrywa się patyną w bardzo krótkim czasie. Nieprawidłowe użytkowanie takie jak niewycieranie do sucha szczególnie po krojeniu cytrusów itd. tych noży spowodujepokrywanie się rdzą. Rekompensuje to wysoka twardość noży, duża agresja cięcia oraz łatwość ostrzenia. Prosimy o przemyślane zakupy.

Dane techniczne:

Ostrze - Rdzewna stal SK-5
Rękojeść - drewno magnolii pierścień z tworzywa
Twardość - 62 HRC +/- 1
Długość całkowita - 23,6 cm
Długość ostrza - 12 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - ok. 1,3 mm
Sposób ostrzenia: szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 50 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Sklep zamknięty

Sklep został tymczasowo deaktywowany, prosimy spróbować za kilka dni.