Tsuhime Black Satake Nóż Mini Santoku 15 cm
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Warstwa tytanu pokrywająca ostrze jest metalem nietoksycznym dzięki czemu krojona żywność pozostaje neutralna chemicznie.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa pokryta czarną powłoką tytanową
Rękojeść - drewno kasztanowe pierścień z tworzywa
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 27,7 cm
Długość ostrza - 15,0 cm
Szerokość klingi - 4,6 cm
Grubość klingi - 1,8 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 96 g