-
Satake Tomoko 420J2 Nóż Yanagi-Sashimi 20,5cm
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność | Średnia dostępność 34 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4956617803755 |
Zamówienie telefoniczne: 579632739
Satake Tomoko Nóż Yanagi-Sashimi 20,5 cm
Nóż do sashimi (Yanagi) to tradycyjny japoński nóż, który służy do krojenia świeżych filetów na niemal przezroczyste plastry. Znakomicie się sprawdza podczas przygotowywania sushi, rybnego carpaccio oraz innych potraw z bardzo delikatnych składników. Długie, wąskie i sztywne ostrze zapewnia drobiazgową precyzję, a jednostronny szlif - czyste cięcie. Nożem Yanagi najlepiej wykonywać jednostajny ruch w jednym kierunku: do siebie.
Dane techniczne:
Ostrze - stal 420J2
Rękojeść - drewno naturalne
Twardość - 53-56 HRC
Długość całkowita - 32 cm
Długość ostrza - 20,5 cm
Szerokość klingi - 3,2 cm
Grubość klingi - ok. 2 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 90 g
- Producenci