-
Nóż do plastrowania Sashimi-Yo 25cm | Global G-47
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność | Średnia dostępność 33 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4943691847003 |
Zamówienie telefoniczne: 579632739
Nóż kuchenny do plastrowania Sashimi-Yo 25 cm | Global G-47
Długi, ostro zakończony nóż o bardzo cienkim ostrzu, przeznaczony do plastrowania i filetowania mniejszych i większych ryb, a także do obróbki mięsa. Opracowany został z myślą o użytkownikach z Europy, więc w przeciwieństwie do swoich japońskich odpowiedników - noży typu Yanagiba czy Takohiki - posiada szlif obustronny.
Dane techniczne:
Ostrze - Stal nierdzewna CROMOVA 18
Rękojeść - stalowa wypełniona piaskiem
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 37,5 cm
Długość ostrza - 25 cm
Szerokość klingi - 3 cm
Grubość klingi - 3 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 189 g
Noże kuchenne Global słyną z łączenia fenomenalnej skuteczności z eleganckim designem. Są lekkie i doskonale wyważone, a ich cienkie, twarde i wytrzymałe klingi zachowują idealną ostrość przez długi czas. Dzięki jednolitej konstrukcji noże są higieniczne, lepiej leżą w dłoni i łatwiej jest je wyczyścić czy naostrzyć. Indywidualnie wyważana rękojeść została tak skonstruowana, by redukować zmęczenie i nie wyślizgiwać się z rąk. Noże Global, zaprojektowane w 1985 r. przez Komina Yamadę, zdobyły wiele międzynarodowych nagród i cieszą się niesłabnącym uznaniem największych mistrzów kuchni - zarówno profesjonalistów, jak i kuchmistrzów domowych.
- Producenci