• Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny

Brak towaru
599.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Kurier pobranie inpost 0
Paczkomaty 11.99
Kurier InPost 11.99
Paczkomaty pobranie 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg

Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30cm, Leworęczny

Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi" znaczy w języku japońskim „wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.

Dane techniczne:

Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - Drewno magnoliowe
Twardość ostrza - 56-57 HRC
Długość całkowita - 44,5 cm
Długość ostrza - 30 cm
Szerokość ostrza - 3,3 cm
Grubość klingi - 3,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny leworęczny
Waga - ok. 213 g

 

Nóż przeznaczony dla użytkowników leworęcznych.

 

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Sklep zamknięty

Sklep został tymczasowo deaktywowany, prosimy spróbować za kilka dni.