-
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 11.99 |
Dostępność | Średnia dostępność 24 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN | 4943691804303 |
Zamówienie telefoniczne: 579632739
Bunmei Nóż Yanagi Sashimi 30 cm
Noże kuchenne Yanagi to najpopularniejsza odmiana noża do sashimi, pochodząca z zachodniego regionu Japonii, zwanego Kansai. „Yanagi" znaczy w języku japońskim „wierzba", ponieważ klinga tego noża przypomina kształtem cienki liść wierzby. Jest długa i wąska, więc idealnie się nadaje do plastrowania surowej ryby lub mięsa jednym cięciem, praktycznie bez przyciskania noża. Yanagi może także służyć do oprawiania ryb i zdejmowania z nich skóry, jeśli usunięto wcześniej ości.
Dane techniczne:
Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - Drewno magnoliowe
Twardość ostrza - 56-57 HRC
Długość całkowita - 45,0 cm
Długość rękojeści - 15,1 cm
Długość ostrza - 30,0 cm
Szerokość ostrza - 3,2 cm
Grubość klingi - 3,6 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 208 g
- Producenci