• Bunmei Nóż Oroshi 24cm

Brak towaru
515.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 48 godzin
Cena przesyłki 0
Kurier pobranie inpost 0
Paczkomaty 11.99
Kurier InPost 11.99
Paczkomaty pobranie 14.99
Dostępność Brak towaru
Waga 0.15 kg

Bunmei Nóż Oroshi 24 cm

Nóż Oroshi, znany też pod nazwą Mioroshi Deba, służy głównie do filetowania i oprawiania średnich lub dużych ryb. Ponieważ posiada dłuższe i węższe ostrze niż standardowa Deba, świetnie się nadaje do plastrowania filetów rybnych lub mięsa, zastępując wówczas nóż Yanagi. Doświadczeni japońscy kucharze często wykorzystują ten stosunkowo ciężki nóż podczas podstawowych prac kuchennych, żeby zaoszczędzić czas i zredukować wydatki.

Dane techniczne:

Ostrze - stal nierdzewna molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - Drewno magnoliowe
Twardość ostrza - 56-57 HRC
Długość całkowita - 39 cm
Długość ostrza - 24 cm
Szerokość ostrza - 4,2 cm
Grubość klingi - 4,7 mm
Sposób ostrzenia - szlif jednostronny praworęczny
Waga - ok. 264 g

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
  • Sklep zamknięty

Sklep został tymczasowo deaktywowany, prosimy spróbować za kilka dni.